Zákaznická sekce
Zapomenuté heslo Založit si účet
Menu
Software a služby nejen pro strojírenské firmyBudete vždy o krok před konkurencí...
Technická podpora

Dotační projekt POVEZ II. prodloužen do roku 2022

04. 02. 2020

Dotační projekt Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců (POVEZ II) je realizován od 1.12. 2015 do 31.12. 2022.

POVEZ II. je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR a realizován Úřadem práce České republiky (ÚP ČR) v rámci Operačního programu Zaměstnanost (OPZ).

 

Hlavním cílem projektu je pomoci zaměstnavatelům v odborném vzdělávání stávajících i nově přijímaných zaměstnanců, stejně jako osobám samostatně výdělečně činným (OSVČ) tak, aby mohli pružně reagovat na měnící se situaci a podmínky na trhu.

 

Pro koho je projekt určen?

Cílovou skupinou projektu jsou zaměstnavatelé ve smyslu § 7 Zákoníku práce, a to prostřednictvím svých zaměstnanců či potenciálně nových zaměstnanců. Cílovou skupinou jsou rovněž fyzické osoby – OSVČ a nestátní neziskové organizace.

 

Jaké jsou formy podpory?

Zaměstnavatelům bude umožněno získat příspěvek na vzdělávání svých zaměstnanců a refundaci jejich mezd po dobu školení.

 

Příspěvek na vzdělávání

Zaměstnavateli bude hrazeno určité procento nákladů (až 85%) vynaložených na odborný rozvoj zaměstnanců zapojených do projektu. Výše poskytovaného příspěvku se bude odvíjet dle pravidel poskytování veřejné podpory de minimis a blokové výjimky. Vzdělávání bude realizováno na území ČR, s výjimkou provozoven na území Hlavního města Prahy.

 

Vzdělávání bude moci být zajištěno externím vzdělávacím zařízením nebo interními lektory zaměstnavatele.

 

Vzdělávání bude moci být realizováno jako vzdělávání obecné i specifické a to jak v akreditovaných, tak neakreditovaných kurzech. Rovněž bude umožněno realizovat vzdělávání přímo na pracovišti zaměstnavatele, a to včetně praktické přípravy.

 

Naše společnost je již od roku 2011 akreditovaným školícím střediskem Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy na provádění školení „Čtení a kreslení technické dokumentace“ a „Programátor CNC strojů“.

 

Mzdové náklady

Zaměstnavateli bude poskytován příspěvek na úhradu mzdových nákladů, které vynaloží na vzdělávané zaměstnance za dobu jejich účasti na odborném rozvoji.

 

Kam se obrátit pro informace?

Pro více informací se obraťte na Vaši nejbližší pobočku Úřadu práce ČR. Své dotazy k metodice projektu můžete posílat na povez@uradprace.cz.

 

Čerpejte dotace s námi:

https://www.tpvgroup.cz/skoleni-a-dotace/

 

Podrobné a aktuální informace k projektu:

https://www.uradprace.cz/web/cz/podpora-odborneho-vzdelavani-zamestnancu-ii

 

 

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace