Zákaznická sekce
Zapomenuté heslo Založit si účet
Menu
Software a služby nejen pro strojírenské firmyBudete vždy o krok před konkurencí...
Technická podpora

Představujeme VOPSS Řepeč s.r.o. - Případová studie díl 1.

14. 09. 2023

Historii firmy VOPSS Řepeč s.r.o., kde opravujeme a servisujeme obráběcí stroje, jsme začali psát v roce 2006. Tehdy jeden z budoucích společníků začal s kovoobráběním na jediném soustruhu. Od té doby jsme ušli velký kus cesty. Díky kvalitní práci nám přibývaly zakázky a provoz se tak brzy rozšířil o další stroje a rozrostly se i prostory společnosti.

O šest let později, v roce 2012, jsme založili společnost VOPSS Řepeč s.r.o., odkoupili jsme a opravili starší zemědělský objekt. Byl to krok k dalšímu růstu. Pořídili jsme nové stroje a začali se soustředit na služby v zakázkovém obránění, především na vysoce přesné broušení strojních dílů.

Spolu se stoupajícími požadavky zákazníků a zvyšujícím se počtem zakázek rostl i počet našich zaměstnanců. S novými pracovníky, kteří měli značnou zkušenosti ve strojírenských provozech a s výrobou obráběcích strojů, jsme získali jedinečné know-how, což umožnilo další rozšiřování portfolia našich služeb. Dnes jsme tak schopni poskytovat prvotřídní služby v servisu obráběcích strojů jak tuzemských, tak i světových výrobců. 

Zajišťujeme opravy vřetenových jednotek všech typů obráběcích strojů. V této oblasti využíváme značné know-how našich zaměstnanců, umíme opravovat a repasovat vřetenové jednotky poháněné externím motorem s řemenovým převodem i vřetenové jednotky s vestavným motorem od špičkových českých i zahraničních výrobců. Opravy vřetenových jednotek se tak přirozeně staly hlavní činností naší společnosti.

Spolu s rostoucím počtem opravených jednotek a získaným know-how zajišťujeme opravy sofistikovaných, vysoce přesných vřetenových jednotek s vysokými otáčkami. Vyrábíme také nové vřetenové jednotky podle zadání zákazníků (například v roce 2022 jsme dodali 30 nových vřetenových jednotek do výrobní linky jedné velké strojírenské firmy). S opravami a výrobou vřetenových jednotek souvisí i vibrační diagnostika, kterou se také zabýváme. V současné době naši pracovníci provádějí preventivní diagnostiku základních uzlů obráběcích strojů včetně využití vibrační diagnostiky. Tuto službu využívá stále větší počet uživatelů obráběcích strojů, protože jim poskytujeme relevantní informace o stavu stroje a umožňujeme jim tak plánovat opravy strojů bez rizika „nečekaného“ výpadku stroje. 

Provádíme také GO – modernizaci obráběcích strojů kategorie CNC frézovacích center a CNC soustruhů. Tato činnost má podle našeho názoru vysoký potenciál zejména v cirkulární ekonomice, protože dokáže z vyřazeného stroje vyrobit zařízení na současné technické úrovni, přičemž využíváme díly stroje (odlitky, výkovky…), jejichž výroba významně zatěžuje životní prostředí.

Zahájili jsme rovněž vlastní vývoj vřetenových jednotek s integrovaným motorem v in-line provedení s výkonem od 10 do 40 kW a otáčkami až 18 000 1/min. Tyto vřetenové jednotky vybavujeme technologií pro monitorování stavu v reálném čase.  Sledováním stavu vřetenové jednotky předejdete fatální havárii vřetenové jednotky, což umožňuje přesně plánovat opravy a zamezit náhlým výpadkům stroje. Uživateli obráběcího stroje jsou současně poskytovány informace o provozu.

Ve společnosti neustále investujeme do nových diagnostických a strojních zařízení a do zvyšování kvalifikace pracovníků formou různých školících programů. Poskytujeme také stipendia a odborné praxe studentům středních a vysokých škol.

V roce 2022 až 2023 významně rozšiřujeme a modernizujeme výrobní a montážní prostory. Soustředíme se na kvalitně odvedenou práci, plnohodnotný servis a přesnost při opravách a servisu obráběcích strojů. Inovujeme, vyvíjíme a vyrábíme vlastní nástroje, abychom i nadále poskytovali ty nejlepší služby při opravách vřeten, servisu obráběcích strojů a přesném broušení. Pro zajištění optimálních řešení pro zákazníky spolupracujeme s prověřenými dodavateli náhradních dílů a technologických řešení. Jsme také autorizovaným servisním partnerem firmy HEIDENHAIN a distributorem produktů značky Kitagawa Europe Ltd.

Významný růst obratu firmy a počtu zaměstnanců si vyžádal nasazení nových informačních systémů s cílem dosáhnout plné digitalizace společnosti ve všech činnostech.

V současnosti ve společnosti VOPSS Řepeč s.r.o. zaměstnáváme 50 stálých zaměstnanců a spolupracuje s externími partnery a ověřenými dodavateli náhradních dílů a technologických řešení.

Pro další rozvoj společnosti jsou klíčové inovace. Pokrok v technologii a vývoji vřeten a dalších komponent obráběcích strojů nás motivuje k investicím do vývoje a pořízení nových technologií včetně konstrukčních, technologických a výrobních systémů.

Nejdůležitějším pilířem naší společnosti je kvalita, protože tam, kde je kvalita, je spokojený zákazník – a spokojený zákazník je nejlepší reklama.

Cílem této případové studie je ukázat, že software a jeho pořízení může významně ovlivnit i firmy menší a střední velikosti co do počtu zaměstnanců. Studie analyzuje výzvy tohoto odvětví a jejich možné řešení, mimoto i postupný vývoj v celé společnosti napříč odděleními.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace