Zákaznická sekce
Zapomenuté heslo Založit si účet
Menu
Software a služby nejen pro strojírenské firmyBudete vždy o krok před konkurencí...
Technická podpora

AXIS a.s.

14. 12. 2016

AXIS a.s., se sídlem v Hradci Králové působí v České republice a v zahraničí od roku 1993. Společnost AXIS a.s.
se zaměřuje na výrobu, montáže a služby v oblasti průmyslových technologií. Související činnosti zajišťují střediska v Hradci Králové a ve Štětí. Společnost má vlastní moderně zařízené výrobní haly a kvalifikovaný personál, včetně jazykově vybavených techniků.

V oblasti montáží technologických zařízení má společnost AXIS a.s. zkušenosti v České republice, v zemích Evropy i ve státech bývalého Sovětského svazu. Od roku 2012 má firma v Rusku svojí pobočku. Montážní práce provádí v náročných provozních podmínkách a specifických prostředích, především v chemickém,papírenském, dřevozpracujícím a potravinářském průmyslu. Veškerá činnost je poskytována zkušeným týmem technických pracovníků.



22. 06. 2023

AXIS a.s. slaví 30. let od založení společnosti

Letos slaví společnost AXIS a.s. důležitý milník, a to 30 let od svého založení. Tento významný okamžik byl oslavován 15.6.2023 v areálu Hradecké pobočky, kdy se shromáždili zakladatelé, současní a bývalí zaměstnanci, obchodní partneři a představitelé společnosti. Oslava zahrnovala připomenutí úspěchů a vzpomínání na cestu, kterou společnost AXIS a.s. a rodina Stráníkových za posledních 30 let urazila.

Společnost AXIS a.s. byla založena v roce 1993 doslova od nuly. S podporou technologií a inovativního myšlení se jim podařilo vybudovat společnost, která je významným hráčem v oboru. Během uplynulých 30 let společnost dosáhla mnoha úspěchů a významných milníků. Její vytrvalost a odhodlání přinést hodnotu zákazníkům byly základem pro udržení a růst jejího podnikání. Od roku 2014 je společnost taktéž jedním z našich klíčových zákazníků a uživatelů informačního systému Dimenze++ společně s TPV2000.

Během oslav 30. výročí se promítla řada vzpomínek a příběhů od zakladatelů a dlouholetých zaměstnanců. Byla připomenuta obtížná cesta, kterou společnost AXIS a.s. musela projít, aby se stala úspěšnou. Společně se však podařilo vytvořit silný tým, který byl schopen vyrovnat se s jakýmikoli výzvami.

Já jsem v rámci této příjemné akce trochu vyzpovídala hned dva zástupce technického úseku, pana inženýra Panenku, kterému tímto současně děkuji za pozvání a pana inženýra Staňka. Oba jsou v kontaktu s Dimenzí++ i TPV2000 prakticky nepřetržitě a podělily se s námi o svou zkušenost.

Ing. Václav Panenka, IT manažer

Jaký je Váš hlavní cíl momentálně, co se týče rozvoje IT a infrastruktury?

Momentálně vstřebáváme úpravy informačního systému a rozšíření o MES, který nebyl součástí původní implementace, ale postupem času se tu vyvinula potřeba sběru strojových dat. Dále se jedná o nějaké záležitosti týkající se modernizace sítě.

Jak dlouho vaše společnost používá systém Dimenze++ v napojení na TPV2000 a jaké byly Vaše první dojmy z jeho implementace?

Systém používáme od roku 2014. My jsme vlastně předtím měli informační systém Diamac a TPV předtím bylo součástí. Přechod byl pro nás takřka bezbolestný, struktury využívané předtím byly v podstatě nově i pod Dimenzí a došlo „jen“ k rozšíření na ostatní oddělení včetně výroby. V rámci TPV to bylo víceméně bezproblémové a rozšíření se pak prolínalo do dalších oddělení, částečně i do oddělení montáží a servisu a tam právě ještě vyčkáváme na nějaký další rozvoj.

Setkáváte se se zvýšenou poptávkou po vzdáleném přístupu a práci na dálku v důsledku nedávných událostí?

Ne, v podstatě vůbec. Možná je to ale i tím, že tento přístup používáme řadu let.

Jaký přínos přináší systém Dimenze++ vašemu podnikání a jakým způsobem zlepšuje procesy ve Vaší firmě?

V rámci realizace rozšíření se snažíme přejít na systém jediné pravdy dat a plánovat výhradně v Dimenzi++ bez dalších dokumentů. Jedná se o trvalejší proces a snahu o udržení jednotnosti a čistoty dat.

Jaká je úroveň podpory poskytovaná dodavatelem systému Dimenze++ a TPV2000? Jsou vaše požadavky na podporu a školení řádně splněny?

Ano, určitě jsou. Všechno se nějakým způsobem vyvíjí, s proměnami našich zákazníků se pak mění i naše potřeby na základě kterých jsou pak zaváděny a doškolovány další úpravy.  Například když zjistíme, že něco v systému bychom chtěli používat trochu jinak nebo potřebujeme něco řešit do větší hloubky. Pravidelné proškolování vede k lepšímu využívání celého systému a doufáme, že se stávajícím rozšířením ještě zvýšíme intenzitu vzdělávání našich pracovníků. Toť, co k tomu mohu říct za vedoucí pracovníky.

Systém Dimenze++ a TPV2000 roste společně se společností AXIS a.s.

Ing. Petr Staněk, technický ředitel

Jak vnímáte přítomnost softwaru ve společnosti a jeho uživatelskou přívětivost?

Systém už máme relativně dlouho, jsme v tom zvyklí dělat veškerou agendu z přípravy výroby i co se týče výroby samotné. Snažíme se využívat maximum funkcí, co systém nabízí. Myslím si, že pro výrobní firmou jako je právě AXIS a.s. je to ten vhodný systém.

Jak často se vyskytují problémy a jak rychle jsou řešeny?

Co se týče TPV2000, které je pro nás vstupní bránou do systému Dimenze ++, tak tam už velmi dlouho žádný ani uživatelský problém nebyl. V rámci Dimenze++ pak řešíme výstupní sestavy a aby tam ty informace byly „na jedné hromádce“, ale s podporou nemáme problém.

Napadá Vás momentálně nějaké rozšíření, které by Vám ještě více usnadnilo práci?

To se přiznám, že mě momentálně nic nenapadá.

Ing. Panenka: Větší integrace s Dimenzí++, aby se nemusely spouštět některé činnosti samostatně a více se to provázalo.

Jaký je největší přínos v rámci Vaší pozice, který vnímáte?

S příchodem TPV2000, ačkoliv jsme zakázková výroba, tak některé zakázky jsou opakované. Tam systém přináší ulehčení, že když už jednou to máme zpracované, tak pak jsme schopní velmi rychle zakázku zadat do výroby znovu. Když jsme přípravu dělaly po Excelových tabulkách, tak se samozřejmě každá zakázka připravovala znova od nuly. Se zadanou zakázkou je pak velmi rychle schopen pracovat i člověk, který jí nevytvořil v případě, že ji dostane zadanou.

Oběma pánům inženýrům děkuji za rozhovor a společnosti AXIS a.s. přeji do budoucích let jenom to nejlepší. Budeme se těšit na další spolupráci.

Za TPV group s.r.o.

Sabina Nováková

TPV2000 je systém předvýrobních etap, který je plně integrován s IS DIMENZE++. TPV2000 pracuje s IS DIMENZE++ nad společným archivem položek, evidencí uživatelů nad společnými číselníky a nad společnými katalogy středisek, pracovišť, pracovních tříd apod. Mezi TPV2000 a IS DIMENZE++ nedochází k vzájemnému předávání dat, ale oba systémy tvoří jednotný, vzájemně plně propojený celek pracující nad společnou databází.

Systém TPV2000 je v rámci IS DIMENZE++ jeho nezbytnou součástí pro zajištění funkcí pro řízení a plánování zakázkové výroby.

 

 

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace